Silje Haukelid

Homeopat MNHL i Stavanger

Allergi - Immunforsvaret skyter over mål

Allergi skyldes en ubalanse i immunsystemet som gjør at kroppen overreagerer på tilsynelatende uskyldige stoffer som f.eks pollen, ulike matsorter, støv el. Homeopati kan balansere immunforsvaret slik at det fungerer mer hensiktsmessig og dermed øke toleransegrensen for de stoffene man er sensitiv for.

Homeopati øker kroppens motstandskraft

Når Pollensesongen er i gang er hensikten med behandlingen å fjerne eller redusere de akutte plagene. Symptomene kan være mange og varierer fra person til person. Vanligst er kløe, svie, og hovenhet i øyne, tett/rennende nese, nysing, hoste, pustebesvær og tretthet. Homeopatisk behandling tar hensyn til disse individuelle forskjellene og tilrettelegger behandlingen mot akkurat dine symptomer. Tre personer med pollenallergi kan derfor gjerne få tre ulike medisiner hvis symptombildene er ulike.
Det er fullt mulig å kombinere homeopatisk behandling med konvensjonelle allergipreparater hvis man ønsker det. Noen velger å fortsette med disse parallelt med homeopatien i en overgangsfase for så å trappe ned på de skolemedisinske preparatene (i samråd med lege) når man merker en reduksjon i symptomer og en økt motstandskraft.

Forebyggende behandling av pollenallergi

Forebyggende behandling av pollenallergi går ut på å balansere kroppens immunforsvar og styrke kroppens motstandskraft mot det man er sensitiv for. Den totale helsetilstanden kartlegges og en medisin velges utifra helhetsbildet slik at kroppen selv kan rette opp ubalansene. For optimalt resultat anbefales det å starte forebyggende behandling et par måneder før man pleier å kjenne de første symptomene.

Share