Silje Haukelid

Homeopat MNHL i Stavanger

Årsaker til ufrivillig barnløshet

Ca. 10 prosent av befolkningen i industrialiserte land rammes av ufrivillig barnløshet. Årsaken ligger hos ca. 1/3 av tilfellene hos kvinnen, ca. 1/3 hos mannen og i ca. 1/3 av tilfellene finner man ikke årsaken. Vanlige årsaker er: endometriose, PCOS, tette eggledere, Manglende eggløsning (f.eks etter p-pillebruk) nedsatt sædkvalitet, tette sædledere, kronisk prostatitt. Emosjonelle og mentale belastninger kan også påvirke parets evne til å få barn.

Hva kan gjøres?

Homeopatisk behandling kan virke balanserende på hormonene og styrke den generelle helsetilstanden fysisk og psykisk. Ved infertilitet er det også viktig å se på eventuelle stressfaktorer, kosthold og livsstil da dette er faktorer som kan ha stor innvirkning på hormonene. Ofte anbefaler jeg tilskudd av vitaminer og mineraler for å støtte opp under homeopatibehandlingen.
Jeg er sertifisert øreakupunktør (auriculoterapeut) og tilbyr også dette til de som kommer til meg med ufrivillig barnløshet. Der homeopati styrker kroppens egen selvhelbredende evne og virker på hele kroppen, bruker jeg øreakupunktur for å balansere spesifikke problemområder som f.eks egg/sædkvalitet, slimhinner, forstyrrelser i menssyklus osv. Min erfaring er at disse terapiformene utfyller hverandre bra.

Share