Silje Haukelid

Homeopat MNHL i Stavanger

Hva er øreakupunktur/auriculoterapi?

Øreakupunktur eller auriculoterapi er en behandlingsform med aner tilbake i oldtiden. Den har sine røtter i den kinesiske medisinen som er flere tusen år gammel. Metoden ble gjenoppdaget og systematisert av den franske legen Paul Nogier på 1950 tallet. Etter dette har det blitt gjennomført omfattende forskning på metoden både i Kina og i Frankrike. Auriculoterapi er fag ved 7 universiteter i Frankrike og teknikken brukes av hver 6. franske lege.
I øret finner man punkter som representerer alle kroppens ulike deler og organsystemer. Punktene stimuleres ved hjelp av akupunkturnåler som stikkes 1-2 mm innenfor huden. Denne stimuleringen gir kroppen beskjed om hvor immunforsvaret skal jobbe for å rette opp ubalansen,- kroppens egne selvhelbredende prosesser startes opp. Auriculoterapi er en meget praktisk metode med et stort anvendelsesområde. Den er basert på enkle prinsipper, og metoden praktiseres i dag over hele verden. Den er anerkjent av Verdens Helseorganisasjon.
I min praksis benytter jeg ofte øreakupunktur ved hormonell ubalanse, allergier, muskel/skjelettplager, søvnvansker, stress/uro og lite energi.

Share